V košíku nie sú žiadne položky.
Vianočné pečenie s Lahoferom
Tešíte sa na Vianoce? My tiež! Ak už vypekáte a rozmýšľate, čo ešte chutné a netradičné upiecť z vianočného pečiva, pozrite si náš skvelý recept na vianočné vínové koláčiky. Zľahka posypané cukrom pripomínajú zasnežené kopce pripravené na dobrú sánkovačku. Vínové koláčiky sme piekli s mladým vínom, polosuchým Mladým Lahoferom 2018.
Víno s tradičným názvom Mladý LAHOFER je prvým vínom ročníka 2018 z vinárstva LAHOFER. Svieže cuvée z odrôd Müller Thurgau a Muškát moravský vás vo vôni omámi ovocnými tónami s jemným korenistým nádychom muškátového kvetu, na jazyku vás pohľadí príjemná kyselinka s chuťou po mandarinkách a broskyňovom kompóte.
Na pečenie vínových koláčikov potrebujeme:
- 2½ šálky hladkej múky (270 g)
- ½ šálky práškového cukru (100 g)
- 5 a pol polievkovej lyžice extra panenského olivového oleja (80 ml)
- 5 a pol polievkovej lyžice vína Mladý Lahofer 2018 (80 ml)
- ½ čajovej lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
- 5 lyžíc práškového cukru na posypanie
Postup
V zmiešavacej miske skombinujte všetky suché prísady a premiešajte. Pridajte olej a víno Mladý Lahofer 2018. Vymiešajte cesto, preneste na dosku, rozvalkajte a vykrajujte požadované tvary.
Tip: My sme cesto jednoducho zbalili do dlhej klobásy a nakrájali ako sushi. Potom sme vytvorili rukami guľôčky, ktorým sme slamkou urobili dierku.
Umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 ° C po dobu 25 minút alebo pokiaľ nie sú zlato hnedé. Nechajte ich trochu vychladnúť pred tým, ako ich pocukrujete. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe!