V košíku nie sú žiadne položky.
Šumivé a perlivé vína
Hroznové bobule určené na výrobu šumivých vín (sektov) sa zberá v skoršom období ako na tiché vína, veľmi skoro po odkvitnutí. Po lisovaní a pridaní kvasiniek prebehne primárna fermentácia, čím je víno obohatené o CO2. Potom sa víno fľašuje a pridá sa tirážny likér. Tirážny likér je zmes trstinového cukru, kvasiniek a vína. Fľaša sa uzavrie špeciálnym uzáverom a uloží sa do stojanov. Následne prebieha sekundárna fermentácia, vzniká alkohol a oxid uhličitý, ktorý premení tiché víno na šumivé, teda sekt.
Aj dnes veľa ľudí pojmom „šampanské“ označuje všetky šumivé vína bez rozdielu. Tento názov však môžu používať iba vína z oblasti Champagne. Champagne má špeciálny spôsob fermentácie aj presne určené miesto pôvodu.
Perlivé víno nie je také náročné na čas a proces výroby. CO2 sa dodáva manuálne z tlakovej bombičky.
V ponuke máme aj nezvyčajný nealkoholický sekt Pierre Zero. Úplne nealkoholické šumivé víno (0,0 %) vytvorené jedinečnou technológiou, ktorá zachováva chuťové a aromatické vlastnosti pôvodne alkoholického vína.