V košíku nie sú žiadne položky.
Pasta all'Amatriciana
Toto cestovinové jedlo je pomenované Amatrice, teda po mestečku ležiacom severovýchodne od Ríma. Tradične sa podáva s dlhými rezancami ako bucatini, nám sa však páčili aj kratšie penne, kde sa pikantná slaninková omáčka zachytávala v dutých trubičkách. A ešte viac sa nám páčilo cestoviny zapíjať skvelým suchým Rizlingom rýnskym z vinárstva HANZEL.
Na prípravu cestovín potrebujeme:
- 2 plechovky lúpaných paradajok
- 1 strednú cibuľu, nakrájanú na jemno
- 200 g pancetty (talianska slanina), nakrájanú na jemno
- 60 ml olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku červenej papriky
- 60 ml paradajkového pretlaku
- 250 ml suchého bieleho vína Rizling rýnsky 2016 z vinárstva HANZEL
- 1 čajovú lyžičku trstinového cukru
- soľ, čerstvo nadrvené čierne korenie
- 500 g cestovín penne
- jemne strúhaný syr Pecorino alebo Parmezán
Príprava receptu
- Rozmixujte lúpané paradajky v mixéri a odložte bokom.
- Uvarte cibuľu, slaninu, olej, červenú papriku a ½ šálky vody vo veľkom hrnci na stredne vysokej teplote, za stáleho miešania, až kým sa voda neodparí a tuk sa nerozpustí, 8-10 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a za občasného miešania varte asi 2 minúty.
- Pridajte biely suchý Rizling rýnsky 2016 a za občasného miešania varte, kým omáčka nezačne hnednúť a neodparí sa polovica tekutiny, približne 5 – 8 minút.
- Pridajte odložené rozmixované lúpané paradajky a priveďte k varu. Prikryte, stiahnite teplotu a poduste 40 – 45 minút.
- Pridajte cukor, soľ, korenie.
- Uvarte cestoviny v osolenej vode s trochou oleja a zlejte.
- Pridajte cestoviny do omáčky a premiešajte. Podávajte s nastrúhaným syrom.
Zdroj: www.bonappetit.com