Na súťažiach doma i v zahraničí: Zbierali sme ocenenia

V priebehu posledného mesiaca sa k nám dostali výsledky z viacerých významných súťaží. Máme veľkú radosť, že sa nám podarilo obhájiť minuloročné pozície. Okrem tradičných medailistov nás teší ocenenie kvality u našich nových vín z vinárstva Hanzel. Poďme sa spolu pozrieť na výsledky najdôležitejších domácich a zahraničných súťaží.

Oenoforum 2016

Jubilejný 10. ročník súťaže Oenoforum - Czech International Wine Competition sa uskutočnil koncom apríla na Lednickom zámku. Oenoforum je dnes európskou súťažou s vysokou úrovňou. Je najväčšou súťažou pod patronátom OIV (Medzinárodná organizácia pre víno a vinohradníctvo so sídlom v Paríži) na území Českej republiky.

Spomedzi 456 prihlásených vzoriek z 9 krajín vzišlo 17 ocenených vín. Vinárstvu Lahofer hodnotiaca komisia udelila striebornú medailu za Sauvignon - výber z hrozna 2015. Vinárstvo Hanzel získalo jednu zlatú a jednu striebornú medailu - ocenené boli Pálava - výber z hrozna 2015 a Rotgipfler - moravské zemské víno ročníka 2015. Najmä z ocenenia "objavu roka" našich zákazníkov - Rotgipfleru - máme veľkú radosť.

Domáce súťaže

vt_logo_2016

Na domácich súťažiach sme získali 8 medailí pre 8 rôznych vín. Zlato získali Rulandské šedé - výber z hrozna 2013 na Muvine Prešov, Rizling vlašský - neskorý zber 2015 a Rulandské šedé - bobuľový výber 2015 na Agrovíne Nitra. Striebrom naše vína ocenili degustátori na pravdepodobne najprísnejšej súťaži u nás, trnavskej Tirnavii - Pálava - výber z hrozna 2015 z Lahoferu, Rotgipfler - moravské zemské víno 2015 a Pálava - výber z hrozna 2015 od Hanzela. Striebro takisto získali Rulandské biele - neskorý zber 2014 a Rizling rýnsky - neskorý zber 2014 na Agrovíne Nitra. Zaujímavosťou posledne menovaného vína je, že tento Rizling je k dispozícii zákazníkom len na Slovensku, v ČR sa vôbec nepredáva. Preto ak máte chuť naň alebo na ktorékoľvek ocenené víno, ponáhľajte sa do nášho e-shopu!

1435071379_muvina_titulka-jpg

Decanter World Wine Awards 2016

Súťaž Decanter World Wine Awards založil v roku 2004 prestížny britský magazín o víne a liehovinách. Ročník 2016 je tak už trinástym v poradí. Za tento čas sa súťaž zaradila medzi najprestížnejšie a najväčšie súťaže vín na svete.

Do aktuálneho ročníka prihlásili vinári celkovo 16 000 vzoriek, ktorých úroveň hodnotilo 69 someliérov z celého sveta. Vinárstvo Lahofer a Vinárstvo Hanzel prihlásili 4 vzorky. Potešujúce je, že ani jedna sa v silnej konkurencii nestratila. Najviac chutila Pálava - výber z hrozna 2015 z Lahoferu - ocenená bola striebornou medailou. Z vinárstva Hanzel zaknihovali bronz polosuchý Müller Thurgau - neskorý zber 2015 a opäť Pálava - výber z hrozna 2015. Čestný diplom si odnieslo suché Rulandské biele - neskorý zber 2014.

decanter_world_wine_awards_2015_greek_wines