Krémové risotto so syrom Parmesan

Pamätáte si rizotá zo školských jedální, alebo z kulinárskych špecialít našich mám? Keď zostalo pečené kura, obralo sa všetko, čo sa dalo, uvarila sa ryža, vrecko mrazenej zeleniny a rizoto bolo na svete. My však máme pre vás recept na celkom iné rizoto. Recept na pravé talianske risotto, nádherne krémové a voňavé vďaka Rizlingu vlašskému z Lahoferu a syru Parmesan.

 

Na prípravu risotta potrebujeme:

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 1/2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 1/2 hrnčeka ryže Arborio
  • 1/4 lyžicky soli
  • 2 dcl vína Rizling vlašský, suché, biele, 2016, Lahofer
  • 1 lyžiču masla
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • jemne strúhaný syr Parmesan

 

Príprava receptu

    • Do veľkej panvice vložte olivový olej a cibuľu. Pražte do sklovita.
    • Pridajte ryžu Arborio a chvíľku opražte.
    • Zalejte vínom Rizling vlašský a nechajte odpariť alkohol.
    • Ryžu zalejte 1 naberačkou vývaru a na miernom plameni nechajte odparovať. Postupujte rovnako, kým neminiete celý vývar.
    • Pridajte soľ, korenie, maslo a nastrúhaný syr.
    • Posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.

      Zdroj: https://www.graceandgoodeats.com