V košíku nie sú žiadne položky.
Lahofer Blog
-
FOTOREPORTÁŽ: Prvá oberačka & Znojemské vinobranie
V Lahoferi máme v týchto dňoch plné ruky práce. Jeseň je v plnom prúde a nás čakajú príjemné povinnosti: oberačka a spracovanie prvého vyzretého hrozna. -
Pálava opäť šampiónom súťaže Muvina Prešov 2015
Každý rok sa v prešovskom Múzeu vín koná prehliadka slovenských a svetových vín spojená so súťažou. Medzi vzorkami z Čiech a Moravy nesmeli chýbať ani vzorky z vinárstva Lahofer. Do Prešova sme tento rok poslali tri vína. -
Šľachtit(eľ)ské aféry 5: Pálava = TČ x MT 0104
Pálava je mladá moravská odroda viniča, ktorú vyšľachtil moravský vinár Ing. Josef Veverka v polovici 20. storočia v šľachtiteľskej stanici mesta Velké Pavlovice. Názov nesie po malebnej krajine v okolí juhomoravskej obce Pavlov. -
Máme víťaza kategórie v Salóne vín ČR
V tohtoročnom Salóne vín Českej Republiky sa stalo naše Rulandské šedé ročníku 2013 víťazom kategórie bielych polosladkých vín. Pre Vinárstvo Lahofer je to ďalší úspech na najprestížnejšej a najväčšej súťaži vín v Čechách. -
Aj toto leto si nasaďte ružové okuliare!
Spestrite si leto a objavujte svet v nových farbách! Ružová je IN aj toto leto. Pozrite sa na svet cez ružové okuliare a nechajte sa zlákať osviežujúcou chuťou nášho Rosé LAHOFER. -
Šľachtit(eľ)ské aféry 4: Víno kráľov a kráľ vín a.k.a. Rizling rýnsky
Prvé písomné zmienky o pestovaní Rizlingu pochádzajú z 15. storočia z oblasti horného toku Rýna. Najstaršia z nich je z 13. marca 1435 a našla sa v pivničných záznamoch vznešeného grófa Johana IV. z Katzenelnbogenu v Rüsselsheime (malom kniežatstve na Rýne), kde sa píše, že istý Klaus Kleinfish kúpil šesť koreňov Rizlingu rýnskeho za 22 šilingov. -
Šľachtit(eľ)ské aféry 3: Sauvage Sauvignon
Legenda hovorí, že okolo roku 1553, keď bol francúzsky kráľ Henrich IV. Navarrský ešte dojča a nik nevedel utíšiť jeho plač, starý otec mu potieral pery roztlačeným cesnakom a vínom z odrody Sauvignon. Nevšedná receptúra mu zrejme prospela. -
Škola vína 7: Vyber si svoje víno!
Snúbenie jedla a vína je náročná úloha pre každého, kto chce ukázať, že vínu skutočne rozumie. Navyše, ide o čisto subjektívne rozhodnutie toho, kto je šéfkuchár. Naša infografika vám môže pomôcť rýchlo sa zorientovať v spletitom množstve chutí. Zaručene teda nič nepokazíte. -
Domáca degustačná večera II.: Pečené bravčové mäso a Veltlínske zelené
Pripravili sme pre vás druhú časť seriálu, v ktorom spájame víno a jedlo, tak, aby vám prinieslo skutočný zážitok. V prvej časti sme kombinovali lososa, teraz si ukážeme, ako a s čím podávať bravčové mäso či cheesecake. -
HANZEL: Vína, ktoré vás prekvapia
Vinárstvo HANZEL produkuje odrodové vína vo všetkých variáciách - suché, polosuché, polosladké a sladké, tiež si môžete vybrať z bieleho, ružového a červeného vína. Okrem teradičných znojemských vín sa sústredí aj na produkciu vín z tradičných, i keď dnes už častokrát menej známych odrôd. Ktorých? Čítajte ďalej.